Zwangerschapsyoga

 

Woensdag 18.30 - 19.30 uur

 

Onze huidige groep is of staat op het punt van te bevallen van mooie baby's.

Maar we gaan verder met de zwangerschapsyoga als losse lessen.

 

Prijs : € 17,00 voor een losse les

 

Inschrijven met ons inschrijvingsformulier of via Sari 0473 128 683

 

 

Moeder / ouder worden is een persoonlijk avontuur. Tijdens de hele zwangerschap bewaken dokters en vroedvrouwen de gezondheid van jou en jouw baby. Yoga kan je kalmte, kracht en innerlijke balans geven waarmee je de eventuele problemen kunt overwinnen. 

Ben je een fitnessfan of heb je nooit aan lichaamsbeweging gedaan, in beide gevallen zul je ontdekken dat yoga waardevol is tijdens je zwangerschap en bij de bevalling. De klassieke yogahoudingen worden aangepast aan de zwangerschap. Ontspanning, focus en inspanning staan voorop.

De klassieke houdingen worden geoefend met krachtige beenposities om kracht en stabiliteit te bevorderen. Veel houdingen gaan gepaard met een beweging in het tempo van de adem om spanning en belasting te verminderen. Een bewust tempo van de bewegingen geeft je een gevoel van ontspanning en plezier. Het is vooral ook belangrijk om te leren luisteren naar je eigen lichaam en je grenzen te gaan voelen.

De kracht van de adem. Trainen met je adem is het hoofddoel van yoga. Je adem is een van de belangrijkste instrumenten om te ontdekken en contact te maken. Yoga leert je door rustige en bewuste ademhaling naar je lichaam te luisteren en kalm te antwoorden. Een ontspannen en diepe ademhaling is een effectieve manier om ongemakken en hinderlijke emoties te verzachten voordat ze behandeling vereisen. Dit geeft een prettig gevoel dat je tevens weer doorgeeft aan je baby, partner en omgeving.

Samen zwanger : zodra twee mensen besluiten dat ze samen een kindje willen, wordt met dat besluit tevens al een band met het kind gelegd. Als alle toekomstige moeders en vaders zich dit goed realiseren, zullen ze de taak als ouders bewuster uitvoeren. Een kind willen betekent ook samen bereid zijn om met dat kind mee te groeien. Zoals het kind van de ouders zal leren, moeten zij bereid zijn om van het kind te leren. Samen die wisselwerking aangaan - in openheid en gelijkwaardigheid - in één groot leerproces dat Leven heet. Een leven van menselijke aandcaht, van menselijke warmte.