Mantra-concert " A way to silence "

 

Zaterdag 2 maart 19.30 uur

 

Tijdens dit concert zullen de stem en de bansuri hoofdzakelijk worden gebruikt als klankbron. Wanneer deze instrumenten in combinatie worden gebracht met andere instrumenten zoals kora, handpalm, tanpura ... zorgen ze voor een speciale beleving. Dikwijls worden deze instrumenten zeer vrij gespeeld, bijna op het ritme van de adem van de muzikanten, zonder heftige contrasten tussen luid en zacht met een tijd, tempo of ritme dat onveranderlijk verbonden is met beweging en ruimte.

Dit alles zorgt voor een gelijkmatige balans die muziek creëert die bestaat uit meerdere lagen dewelke nooit zal terugkeren naar zijn oorspronkelijke beginpunt.

Muzikale frasen en bewegingen cirkelen rond en corresponderen op een fascinerende wijze met mantra's uit oude tradities.

 

Uiteindelijk zal dit spel van muziek, klank, beweging, harmonie en disharmonie uiteindelijk uitmonden in een hoger geordend geheel van eenheid en stilte.

We eindigen dus ook met een stiltemeditatie.

 

Dit wordt gebracht door Griet Vermeiren en Erwin Van Gorp, twee klassiek geschoolde muzikanten die elkaar 18 jaar geleden hebben ontmoet.

Ze voelden beide dat ze een heel andere richting konden inslaan het hun muzikale bagage.

Dit hebben ze samen gedaan, gedragen door hun gevoel, hun ingevingen, creativiteit en hun grote liefde voor muziek en klant, mantra en wereldmuziek.

De muziek die zij brengen gaat over horen, stilte, heling, wakker zijn en openbloeien.

 

Prijs : € 30,00 per persoon

Voor meer informatie kan je terecht bij Sari, 0473 128 683

 

Inschrijven : kan hier per mail bij Sari of via ons inschrijvingsformulier

Tijdig inschrijven is aangeraden omwille van beperkt aantal plaatsen.